Undersökning hjälper polisen

Polisen vill veta hur trygga skåningarna känner sig. Därför pågår just nu en stor undersökning som skickats ut till 18 000 personer i hela Skåne.

– Det genomförs två gånger årligen i samtliga 33 kommuner i Skåne, berättar Björn Schäfer, kommissarie vid Skånepolisen.

Den undersökning som skulle ha utförts i våras stoppades under arbetets gång. Anledningen var att det blivit fel med det slumpmässiga urvalet.

Men nu gör alltså Skånepolisen ett nytt försök. Och Björn Schäfer menar att mätningen är en viktigt komplement i underlaget för polisens planering av verksamheten.

– Alla brott anmäls inte och detta är ett sätt att få upp kompetensen kring den totala brottsligheten. Och i och med att medborgarna uttrycker sin uppfattning om polisens agerande blir det här lite av en värdemätare på hur vi lyckas med våra insatser, säger han.

I undersökningen får skåningar svara på frågor om man utsätts för brott och inte anmält, vad som oroar en mest och vad man tycker om polisens insatser i närområdet.

I tidigare mätningar har det varit trafiken som oroat skåningarna allra mest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista