Stor räddningsinsats i Falsterbo

En stor räddningsinsats drogs igång vid halvtolvtiden på tisdagsförmiddagen för att rädda en man som simmat ut för långt från stranden vid Falsterbo strandbad. Men mannen lyckades oskadd simma i land helt för egen hand.

– Vi fick larmet på att det var en person som simmat ut och det såg ut som han inte kunde simma in igen och att det blåste kraftigt. Det var så larmet såg ut när vi fick det, säger Mikael Tegner, räddningstjänsten i Skanör.

Simmande in på egen hand
Ett stort räddningspådrag inleddes efter att en man i fyrtioårsåldern som sågs simma långt ut i havet vid Falsterbo Strandbad på tisdagsförmiddagen. En polishelikopter, en lotsbåt, en sjöräddningsbåt, räddningstjänst och polis kallades för att försöka rädda mannen. Men enligt Mikael Tegner på räddningstjänsten i Skanör lyckades mannen helt för egen hand simma i land. 

– Jag vet inte mer än att de fick besked om att den här personen hade lyckats ta sig iland, så våra killar är på väg hem igen, säger Mikael Tegner på räddningstjänsten i Skanör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista