Klagokören repeterar inför festival

Nu är repetitionerna i full gång i Malmös egen klagokör som ska uppträda på Malmöfestivalen senare i augusti. Allmänheten har fått skicka in sina klagomål och sedan har dirigenten Mattias Leesment Bergh satt musik till.

Det enda kravet på körmedlemmarna är att de själva bidrar till texten. Elin Hasselberg är en av de 25 som känt sig manade att sätta ner foten och sjunga ut sitt missnöje.

– Jag tycker jag har lite dåligt betalt, jag är student och försöker starta eget så det är svårt att få pengarna att räcka till. Jag tycker det är ett ganska skönt sätt att klaga på för man blir glad av att sjunga, säger Elin Hasselberg.

Blandade klagomål sjungs ut
Bland det som det klagas på finns alla irriterande gratistidningar, att det alltid blåser motvind på Limhamnsvägen och att grannen spelar hög musik på torsdagar. Någon undrar varför att det inte finns utsiktsplats i stans högsta hus och varför har frisören semester när man vill klippa sig. Det är stenar på badstranden och varför tog man bort sofforna i köpcentrat, det var ju där man kunde sitta och amma. Klagokörer finns på flera håll i världen men den här är såklart den bästa tycker dirigenten Mattias Leesment Bergh även om det tog sin tid att sätta musik till missnöjet.

– Det blev väl minst tre olika versioner innan det blev den slutgiltiga, säger dirigenten Mattias Leesment Bergh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista