Krafttag mot sabb i Bunkeflostrand

Skolorna i Bunkeflostrand ska nu ta krafttag mot skadegörelsen. Åtgärderna kommer sedan fritidshemmet Ängsklockan vandasliserades i helgen.

– Man har kletat ned väggar man har slagit sönder stolar och man har helt enkelt vandaliserat, säger Conny Lindwall, rektor på Ängslättsskolan.

Inredning förstördes
Möbler och inredning förstördes och en dator, en stereoapparat och en gitarr rapporterades först som stulna men hittades senare i närheten av fritidshemmet. Conny Lindwall tror inte att det rör sig om elever från den egna skolan Ängslättskolan eftersom barnen där är så pass unga. Men han säger också att skadegörelse på skolor i Bunkeflostrand är ett problem som ökat de senaste åren.

– Det har varit en del skadegörelse, den har ökat de senaste åren här ute. Vi har haft en del glaskross också, så ser man tillbaka under de två till tre senaste åren så är det tyvärr en ökande tendens till skadegörelse, säger Conny Lindwall, rektor på Ängslättsskolan.

Myndigheter samarbetar med polisen
Inbrottet och vandaliseringen på fritidshemmet i lördags natt har fått skolor och myndigheter att reagera kraftigt. Samtliga föräldrar till elever på Ängslättsskolan och det närliggande högstadiet Sundsbroskolan kommer att uppmanas att ta större ansvar för att ta reda på vad barnen gör på sin fritid. Från skolans sida kommer man också att inleda ett samarbete med närpolisen och de sociala myndigheterna för att förhindra skadegörelse i framtiden.

– Under nästa vecka kommer vi att initiera till ett möte där vi även kommer att träffa närpolisen, de sociala myndigheterna och fritidsförvaltningen. För det är ett arbete på längre sikt också, att få barnen att förstå att det är viktigt att man är rädd om både sig själv och de gemensamma ägodelar som finns i området, säger Conny Lindwall, rektor på Ängslättsskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista