Ökat flygresande i juli

Antalet passagerare som flyger från Luftfartsverkets flygplatser har ökat under juli månad i år jämfört med samma månad i fjol. Det visar ny statistik från Luftfartsverket. Både Ängelholm Helsingborgs airport och Malmö airport har märkt av ökningen.

Resandet under juli skiljer sig från resten av året eftersom affärsresandet minskar. Men i år har det mer semesterbetonade flygandet gått bättre än i fjol. På Malmö airport handlar det om en ökning i passagerarantalet med 7 procent och enligt flygplatschefen Lennart Björk beror det på att man haft ett större utbud i år.

- I och med att det är mer människor här parkerar man mer, man handlar mer i affärerna, man ökar de kommersiella intäkterna. Det är bra både för oss, för passagerarna och för flygbolagen att volymerna ökar, säger han.

Ja, så låter det på en av de större flygplatserna i landet. Enligt luftfartsverket beror mycket av ökningen i sommar på att fler valt att flyga inrikes från de mindre o medelstora flygplatserna.

Och på medelstora Ängelholm Helsingborgs airport har man noterat en ökning på cirka 4000 passagerare, eller 25 procent, i juli i år jämfört med förra året.

- Det är Visbytrafiken som har ökat mest men även Mallorca som är nytt för i år och tennisveckan som vi har fått in ytterligare flygningar på har gjort att vi har ökat i år, säger Björn Liljekvist, operativ chef på flygplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista