Anhöriga till cancersjuka barn bemöts illa

Barncancerföreningen och flera familjer har riktat klagomål mot barnonkologen i Lund, avdelningen där cancersjuka barn vårdas.

Bland annat ska personal på avdelningen ha bemött de anhöriga till barnen på ett kränkande sätt genom hånskratt och utskällningar.

– Om man får sådana klagomål på sig måste man få en möjlighet att bemöta det. Det har vi ännu inte haft möjlighet att göra eftersom det är sommartider och semester, men det kommer vi naturligtvis att göra, säger Irene Jakobsson, divisionschef för barnsjukvården i Lund.

Möte med sjukhuschefen
Under tisdagseftermiddagen träffade sjukhuschefen Bent Christensen representanter för Barncancerföreningen och de familjer som ska ha drabbats av den kränkande behandlingen.

– De har träffat sjukhuschefen och delgivit honom det hela och jag har pratat med honom efter det och vi har diskuterat att det är viktigt med att vi går vidare med och ta reda på från alla involverade vad som egentligen ligger i detta. Det här handlar om barn med cancer och det är tufft att vårda barn med cancer samtidigt är det inte acceptabelt med hånleenden och sådana saker, säger Irene Jakobsson, divisionschef för barnsjukvården i Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista