Kirurgen häktad en vecka till

Plastikkirurgen från Malmö som bland annat misstänks ha våldtagit en kvinnlig patient kommer imorgon att begäras häktad ytterligare en vecka.

Åtal skulle egentligen ha väckts senast på fredag men nu begär åklagaren att mannen ska sitta inlåst ytterligare en vecka.

– Det som har hänt är att det i slutet av förra veckan kom in fem nya anmälningar så nu har vi lagt mycket arbete och tid på de nya anmälningarna. Så vi har helt enkelt inte hunnit göra det vi ska beträffande ursprungsanmälan, säger Bo Albrektsson, åklagare.

De fem nya anmälningarna mot plastikkirurgen om sexuella övergrepp har försenat polisens utredning och imorgon begär åklagaren mannen omhäktad i ytterliggare en vecka för fortsatt utredning. Anmälningarna gäller sexuellt utnyttjande och våldtäkt och flera av anmälningarna kommer från kvinnor som tidigare jobbat med mannen.

Ska delges utredningen
På onsdag ska mannen också delges utredningen av den första anmälan som gäller en kvinna som säger att hon i maj i år blev drogad och våldtagen av kirurgen. Hans sperma hittades inuti kvinnan vid polisens provtagning när hon anmälde. Åklagare Bo Albrektsson vet ännu inte om det kommer väckas åtal även på de nya anmälningarna.

– Under den här tiden kommer poliserna att jobba med de nya anmälningarna. Så kanske någon gång under mitten av nästa vecka så har vi arbetat fram det materialet så jag kan göra en bättre bedömning av det, hur vi står rent bevismässigt, säger Bo Albrektsson, åklagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista