En miljard tillbaka till skåningarna

Under veckan kommer närmare 247 000 skattebetalande skåningar dela på över en miljard kronor i skatteåterbetalning. Återbetalningen i augusti är resultatet av Skatteverkets andra granskningsomgång av inkomstdeklarationerna i år.

Hur mycket pengar en person får tillbaka skiljer sig en hel del från kommun till kommun. I Vellinge kommun kommer den som får skatteåterbäring i genomsnitt att få ut nästan 8 500 kronor vilket är mest i Skåne. Detta kan jämföras med kommunen där man får minst, Landskrona där summan bara är cirka 4 300 kronor per person. Dock ska det tilläggas att det procentuellt är fler personer av befolkningen i Landskrona som delar på återbäringen än det är i Vellinge.

Vellinge betalar tillbaka mest
Även när det gäller att betala tillbaka pengar så ligger Vellinge i topp. Cirka 12 400 kronor i genomsnitt för den som ska betala restskatt. För de som är bosatta i Östra Göinge och har restskatt är det bara cirka 4200 kronor per person som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista