Avstängda gator stoppade inte svarttaxi

Det hjälpte inte att stänga av delar av Landskronas gator för nattlig helgtrafik för att stoppa problemen med svarttaxi. Projektet startade för två år sedan och nu visar det sig att trafiken bara har flyttat på sig.

– I början märkte man en viss nedgång av trafiken men som vi befarade har verksamheten flyttat på sig. Men det har ju ändå försvårat verksamheten i alla fall, det är lite mer omständligt, säger Magnus Rothoff, biträdande närpolischef i Landskrona.

Magnus Rothoff säger att polisen inte får provocera fram brott utan är beroende av att de vittnen som åker med svarttaxi träder fram och berättar.

– Vi jobbar kontinuerligt i samarbete med kommunen med att försöka minska det. Men framförallt handlar det om inställningen hos dem som åker svarttaxi, att inte göra det. det hade varit en stor fördel för oss om man inte gjort det, säger Magnus Rothoff, biträdande närpolischef i Landskrona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista