Biopalatset läggs ned för gott

Svenska bio som köpt konkursboet efter Astoria är inte intresserad av att driva Biopalatset i Malmö vidare. Därmed försvinner sannolikt biografen för gott.

Svenska bios vd Peter Fornstam säger till P4 Radio Malmöhus att Biopalatset som innehåller sex salonger är en för stor anläggning för att få lönsamhet i.

– Det är ju trots allt en konkurs och jag tycker väl den har bevisat att det inte går att få lönsamhet i den. Den är en för stor anläggning i Malmö, säger Peter Fornstam.

SF äger 49 procent av Svenska bio, men det är inte därför man avstår från Malmö där SF är så dominant. Det går helt enkelt inte att få lönsamhet i Biopalatset, menar Peter Fornstam.

Köper bara inventarier
Av de sju biohus som följer med Svenska bios köp avser man bara driva ett fåtal i Stockholm vidare. Därför ser han heller inte problem med Konkurrensverket som ju tidigare haft invändningar mot om SF skulle få en alltför dominerande roll på svensk biomarknad. Det är ju i huvudsak inventarier vi köper, menar han. Svenska bios avsikt är att inrikta sig på en smalare repertoar än SF och därför är Peter Fornstam mer intresserad av att ta över Triangelfilms gamla biograf Spegeln.

– Jag skulle vara intresserad av att driva Spegeln och lägga den i linje med den programidén jag har i Stockholm. Jag tror den har en lämpligare kostym för Malmömarknaden, säger Peter Fornstam, vd för Svenska bio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista