Dålig brandsäkerhet på lekhus

Det populära lekhuset Busfabriken i Helsingborg fick flera anmärkningar vid en brandinspektion nyligen. Bland annat måste personalen tränas på utrymning och dessutom måste de ha bättre koll på hur många som finns i lokalen.

– Generellt vid tillsyn är det vanligt att man får vissa anmärkningar angående brandskyddet. I det här fallet kanske det var några fler punkter än genomsnittet, säger Fredrik Hermansson, brandingenjör vid Helsingborgs brandförsvar.

Enligt Fredrik Hermansson måste Busfabriken nu hålla noggrann uppsikt så att inte fler personer än tillåtet vistas i lokalerna. Övriga anmärkningar ska dessutom vara åtgärdade senast den 20 augusti.

– Efter det kommer vi att följa upp och diskutera tillsammans med dem att allt är avklarat. Vi ser det som självklart att de kommer åtgärda de här punkterna, säger Fredrik Hermansson, brandingenjör vid Helsingborgs brandförsvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista