SPI-profil får stöd trots SD-samarbete

SPI-profilen Bernt Franzéns nära samarbete med Sverigedemokraterna har väckt skarp kritik. Men trots det gav hela 85 procent av delegaterna vid SPI:s riksårsmöte Bernt Franzén sitt stöd.

Stödet från partikamraterna betyder att Bengt Franzén fortsätter att företräda pensionärspartiet.

– Känslan av att jag handlat rätt trots allt det kändes mycket stärkande i mitt arbete som SPI:are, säger Bengt Franzén.

Fick kompakt stöd
Det stormade rejält i pensionärspartiet SPI efter att partiets lokalprofil i Perstorp Bernt Franzén deltagit på ett möte med Sverigedemokraterna. Delar av SPIs ledning blev provocerade av Bernt Franzéns nära samarbete med Sverigedemokraterna och de ville att SPIs riksårsmöte skulle be Bernt Franzén lämna partiet. Men i den omröstning som följde fick Bernt Franzén kompakt stöd. SPIs ordförande Pelle Höglund tycker emellertid inte man skall se det som ett tecken på att SPI allt mer närmar sig Sverigedemokraterna.

– Nej inte i dagsläget. Vi är ensamma om att skydda vår målgrupp det vill säga pensionärerna. Det finns inget annat parti i Sverige som gör det, säger Pelle Höglund från pensionärspartiet SPI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista