Mats Welff slutar som regiondirektör

Region Skånes högste tjänsteman, regiondirektör Mats Welff får inte något nytt förordnande när det gamla går ut i september och han kommer därför inom kort att lämna sin post.

Beskedet om att förodnandet inte förlängs förvånade Mats Welff en aning.

– Ja en viss förvåning var det eftersom jag var inställd på att köra ett år till kanske. Men samtidigt är jag fullt medveten om att det här är en del av spelet och mitt femåriga mandat går ut den sista september. Jag har uppfattat det som om de är ganska nöjda med det jag gjort men att de känner behov av en annan kompetensprofil inför de kommande åren och det förstår jag, säger Mats Welff, regiondirektör.

Brister i sjukvårdsfrågor
Det var först i onsdag som Mats Welff fick reda på att hans snart femåriga tid på jobbet som regiondirektör tar slut. Han har viss förståelse för argumenten även om han hade velat fortsätta ett år till. Han har ingen ekonomisk fallskärm men är överens med Region Skåne om att han ska få en ekonomisk kompensation. Regionstyrelsens ordf Jerker Swanstein säger att det bland annat är Welffs brister i sjukvårdsfrågor som nu gjort att de nu rekryterat en ny regiondirektör.

– Mats har på de har åren skapat en struktur och en organisation inom tjänstemannaledet som saknades men nu måste vi gå vidare och se till att få en bättre ekonomisk ordning inom Region Skåne, säger Jerker Swanstein (m), regionstyrelsen ordförande.

Ny regiondirektör blir Sören Olofsson som tidigare har varit landstingsdirektör i Stockholms län. Formellt beslut väntas den 29 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista