Åklagare kräver livstid för dubbelmord

Åklagaren kräver livstids fängelse för mord medan försvaret yrkar på att 21-åringen ska försättas på fri fot. På fredagseftermiddagen avslutades rättegången om det misstänkta dubbelmordet på ett par från Hovs hallar utanför Båstad.

Paret försvann den 11 januari och polisen tror att de är mördade och att 21-åringen är skyldig. Men trots intensivt sökande har man inte funnit parets kroppar. 21-åringen övertog den försvunne mannens bil i januari och påstår att han köpt den och att den försvunne mannen sagt att han ställt till det för sig och behövde försvinna ett tag.

Lånade pengar i mannens namn
21-åringen har också erkänt att han lyckats låna sammanlagt 450 000 kronor i den försvunne mannens namn. Men han nekar till att ha något med försvinnandet att göra. Åklagaren däremot anser att det finns tekniska bevis, som blodspår i den försvunne mannens bil, som pekar på 21-åringen. Åklagaren anser också att 21-åringens berättelse om vad som hänt inte är trovärdig och att det inte finns någon annan rimlig förklaring till att paret försvunnit än att 21-åringen dödat dem.

Kan finnas andra förklaringar
21-åringens advokat däremot anser att åklagaren bara har bestämt sig för en hypotes av många möjliga. Han menar dessutom att det kan finnas en rad andra förklaringar till att paret försvunnit. Till exempel att mannen i paret slagit ihjäl kvinnan och därefter lyckats hålla sig gömd. Åklagaren krävde under slutpläderingen att 21-åringen ska dömas till livstids fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista