16-årig flicka drunknade på Källbybadet

En 16-årig flicka dog natten till lördagen i en drunkningsolycka i Lund. Flickan hade tillsammans med ett tiotal kamrater tagit sig in på det stängda Källbybadet.

– När våra mannar var på plats hade polisen redan fått upp flickan. Hon låg under den presenning som ligger över själva bassängen, säger Mats Streer, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten i Lund.

Oklart hur olyckan gått till
Exakt hur olyckan gick till är ännu okänt, och polisen har ännu inte förhört någon av det tiotal ungdomarna som fanns vid bassängkanten eftersom ungdomarna var alltför chockade.

Kommunens krisgrupp inkallad
Efter olyckan kallades kommunens krisgrupp in och tillsammans med ungdomarnas föräldrar samlades man i en lokal vid Källbybadet.

– Vi fick ner en läkare från barn- och ungdomspsykiatriska klinken och tillsammans med barnens föräldrar har vi pratat igenom det som hände, säger Mats Streer.

Dödsfällor
Pooler med överdrag är enligt Mats Streer en dödsfälla.

– Att leka och busa med dem är en lek med döden, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista