Tvivelaktig annons fick ligga kvar

Trots dagliga kontroller har Malmö högskola missat att ta bort ett tvivelaktigt inlägg som lagts upp på deras hemsida.

I inlägget söker en man unga singeltjejer som vill ha gratis boende mot att tjejerna ger honom ”en hjälpande hand” ett par gånger i veckan.

– Vi tittade på den och tyckte den var olämplig. Vi förebehåller oss rätten att ta bort de inlägg som vi tycker är olämpliga vilket vi också gjorde, säger Jesper Liedholm, informatör vid Malmö högskola.

Annonsen hade lagts upp på en sida som kallas anslagstavlan. Det är ett öppet forum där inlägg om allt från studentlitteratur till boende läggs upp, utan förhandsgranskning. Men informationsavdelningen håller ändå koll på inläggen.

– Vi tittar på anslagstavlan på daglig basis men det innebär ju att det kan ta ett dygn innan vi hittar någonting som vi tycker inte hör hemma där, säger Jesper Liedholm, informatör vid Malmö högskola.

Inget stort problem
Det är inte särskilt vanligt att sådana här annonser dyker upp på hemsidan. Bara någon enstaka gång i månaden tvingas de ansvariga ta bort oseriösa inlägg och Jesper Liedholm ser inte på det här som något större problem.

– Nej vi har inte upplevt det som det. Om det hade handlat om grova övertramp  hade vi fått hitta en annan lösning med förhandsgranskning av alla inlägg. Men det händer så sällan att fördelarna överväger nackdelarna med att ha ett öppet forum, säger Jesper Liedholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista