Många översvämningar efter skyfall

Ett lokalt skyfall orsakade flera översvämningar och trafikproblem i Helsingborgstrakten på lördagseftermiddagen bland annat fick hela Väla köpcenter utrymmas.

Räddningstjänsten i Helsingborg fick under eftermiddagen och kvällen rycka ut på ett hundratal larm hos villaägare med översvämmade källare, framför allt i Ödåkra, Allerum och centrala Helsingborg.

Många översvämmade källare
Tre deltidsbrandkårer och två heltidsstationer med sammanlagt 25 man arbetade för fullt för att hinna hjälpa alla villaägare att pumpa bort allt vatten.

Motovägen dränktes
I samband med skyfallet dränktes också delar av motorvägen och sammanlagt tre bilar var inblandade i två olika trafikolyckor på sträckan mellan Kropp och Fleninge. Fem personer fördes till sjukhus med lindriga skador.

Enligt SHMI fick Helsingborg 20 millimeter regn fram till klockan 20 på lördagskvällen men lokalt kan det ha kommit mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista