Fler friskolor väntas i Helsingborg

Den politiska ledningen i Helsingborg är positiv till friskolor och antalet skolor kan komma att öka markant under den närmaste tiden.

Ett 15-tal ansökningar om att starta nya friskolor kommer att behandlas vid skol- och fritidsnämndens sammanträde i veckan.

– Elever och föräldrar ska få välja skola så att de är de som avgör vilka skolor som får elever. Det är vi som sköter de kommunala skolorna och vi ska se till så att de är konkurrenskraftiga mot de andra skolorna. Det är det som valfrihet och konkurrens innebär, att vi spetsar de kommunala skolorna, säger Christer Rasmusson (fp), ordförande i skol- och fritidsnämnden i Helsingborg.

I nuläget är det dock inte aktuellt att stänga någon av de kommunala skolorna i Helsingborg säger Christer Rasmusson.  

– Det tänker vi inte alls på just nu utan nu tänker vi att vi ska försöka vinna så många elevers val som möjligt under vårterminen 2008, säger Christer Rasmusson (fp), ordförande i skol- och fritidsnämnden i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista