Många tjuvbadar fortfarande

I helgen omkom en ung flicka när hon nattbadade på Källbybadet i Lund. Flickan hamnade under pooltäcket och kunde inte komma upp. Men trots olyckan fortsätter de olovliga nattbaden i Skåne.

Bråhögsbadet i Staffanstorp hade påhälsning av tjuvbadare både i lördags och i söndags kväll. Nu vill badchefen Mats Bengtsson diskutera badets pooltäcken med fastighetsägaren.

– Det kom ett gäng lite äldre killar in när vi lagt dit täcket och bara gick upp på tremeterssvikten och hoppade rakt på täcket. Hade det spruckit och gått itu så hade de kommit under, säger Mats Bengtsson.

Syrehål i pooltäcket
Mats Bengtsson gick tidigare i sommar ut och varnade för att olyckor som den i Lund kan inträffa vid olovliga nattbad. Nu ska han diskutera alternativa lösningar för pooltäcket med fastighetsägaren.

– Vi kommer att ha ett personalmöte för att se om vi kan lösa det här. Vi ska se om man kan dela upp täcket i bitar eller slopa det helt. Eller kanske göra något hål i det så att man kan få syre, säger Mats Bengtsson badchef på Bråhögsbadet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".