Fem anhållna efter mordbrandshot

Fem män greps i Tomelilla på måndagskvällen misstänkta för hemfridsbrott och olaga hot. Under natten har åklagaren anhållit männen.

– Vi fick ett larm om att fem stycken män besökte en kvinna i Tomelilla och krävde henne på pengar. Om de inte fick pengar hotade de att bränna ned huset och det blev lite bråk och hon tillkallade polis. Efter att vi hade kommit kunde vi gripa fem stycken män, säger Ewa-Gun Westford, informationsvarig hos polisen i sydöstra Skåne.

De fem misstänkta männen ska höras under tisdagen. Det har förekommit uppgifter om att det skulle handla om organiserat brottslighet och att männen skulle tillhöra motorcykelgänget Outlaws. Men det är inget som polisen vill kommentera just nu.

– Det har förekommit olika uppgifter men vi vill inte kommentera det för det är så tidigt i utredningen. Det viktiga för oss var att skydda familjen som blev utsatt och få männen gripna, säger Ewa-Gun Westford, informationsvarig hos polisen i sydöstra Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".