Beslut om tält över Lindängsbadet

På onsdagskvällen beslutade kommunstyrelsen att det kommer att bli ett tält över Lindängsbadet i Malmö. Badet kommer att ta emot de som inte kan gå på äventyrsbadet Aq-va-kul, som kommer att var stängt i nästan ett år till.

- Jag tror att det här en optimal lösning som läget är nu, säger Bengt Forsberg (s), ordförande i fritidsnämnden i Malmö.

Turerna har varit många kring Aq-va-kul sen det tvingades stänga. Som det ser ut nu kommer badet inte att kunna öppnas förrän i juli nästa år och fram tills dess är det bad under tältduk i Lindängen som gäller. Men Lindängsbadet kommer bara att kunna ta hand om skolsimning och träningssimmarna. De som tränar simhopp och undervattensrugby får vända sig till andra anläggningar.

- Jag tror att simklubbarna är väldigt tillfreds med det vi har kommit fram till i den här situation som har uppstått, säger Bengt Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".