Polisen fruktar nytt mc-krig

De senaste månaderna har en ny gruppering med anknytning till Mc-gänget Outlaws etablerat sig på flera orter i Skåne. Skånepolisen oroas nu av att ett nytt mc-krig kan vara på gång.

– De ger sig in på en marknad som redan är etablerad sedan långt tid tillbaka av två väletablerade och grovt kriminella grupperingar, nämligen Hells Angels och Bandidos. I de här sammanhangen ses det inte med blida ögon att de kommer in nya aktörer, säger Henrik Malmqvist, chef för länskriminalen i Skåne.

Särskilda resurser avsatta
Polisen befarar nu att ett nytt mc-krig kan bryta ut och Henrik Malmqvist säger att man vidtagit särkskilda åtgärder. Vad det är för åtgärder vill Henrik Malmqvist inte gå in på i detalj men han säger att det är nödvändigt att avsätta särskilda resurser för att kartlägga och bekämpa kriminaliteten inom mc-gängen.

– Vi har en ordning inom svensk polis där vi inom ramen för det som vi kallar för en nationell polis kan kraftsamla resurser, säger Henrik Malmqvist, chef för länskriminalen i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".