Överåklagare positiv till beslut

På fredagen kan den plastikkirurg i Malmö som misstänkt för våldtäkt åtalas i ett fall och nu har åklagaremyndighetens utvecklingscentrum i Göteborg beslutat att de fem anmälningar mot läkaren som lagts ner sen tidigare ska återupptas.

– När det gäller så här allvarliga brott så är det viktigt att man gör allt man kan innan man tar ett beslut om att lägga ner förundersökningen, säger Sven-Erik Alhem, överåklagare i Malmö.

Enligt TT menar plastikkirurgens försvarsadvokat, Mikael Nilsson, att hans klient har blivit utsatt för en hetskampanj och dömts på förhand.

Men målsägandebiträdet Max Fredriksson säger till P4 Radio Malmöhus att beslutet att återuppta prövningen av de fem kvinnornas anmälningar var väntat. Han menar att hans klienter har berättat mycket trovärdigt om vad de ska har blivit utsatta för av den misstänkte plastikkirurgen.

Nu ska vice chefsåklagare Mats Ericsson utse en ny åklagare som ska leda förundersökningen av de fem fall som kammaråklagare Bo Albrektsson för några dagar sedan valde att inte föra vidare till åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".