Plastikkirurgen åtalas för grov våldtäkt

Den våldtäktsmisstänkte plastikkirurgen i Malmö åtalades på fredagen. Det för att ha sövt ner och våldtagit en 23-årig kvinna som behandlades på mannens klinik.

Det var i maj som den 23-åriga kvinnan anmälde att hon blivit nedsövd och våldtagen i samband med en behandling. Nu åtalas plastikkirurgen för grov våldtäkt och framkallande av fara för annan. Bland bevisen finns det faktum att plastikkirurgens sperma har hittats inuti kvinnan. Kammaråklagare Bo Albrektsson betraktar bevisföringen som tung.

– När det gäller bevisläget så är det uppgifter från målsäganden och sen det faktum att vi har gjort ett DNA-fynd, säger Bo Albrektsson.

Utsatte kvinnan för livsfara
Enligt åtalet är brottet att betrakta som grovt eftersom plastikkirurgen ska ha missbrukat kvinnans förtroende för honom i egenskap av behandlande läkare. Dessutom ska han ha försatt 23-åringen i en livshotande situation när han använde narkosmedlet Proposol på henne utan att ha tillgång till nödvändig säkerhetsutrustning som EKG-apparat och syrgas. Men plastikkirurgen hävdar fortfarande att han kan förklara hur hans sperma kunde hittas inuti kvinnan och att han är oskyldig. Det säger hans advokat Mikael Nilsson.

– Han har en förklaring till detta och för närvarande är jag förhindrad att utveckla det närmare på grund av förundersökningssekretess. Men jag kan säga så pass mycket att vi anser att polisutredningen ger stöd för min huvudmans förklaring, säger plastikkirurgens advokat Mikael Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".