Två våldtäktsförsök har anmälts

Två våldtäktsförsök anmäldes i Malmö och Lund natten till söndag. En kvinna ska ha blivit utsatt för en våldtäkt när hon cyklade mellan Malmö och Lund och en kvinna har anmält att två män gav sig på henne i Kungsparken i Malmö.

En kvinna i 35-års åldern har polisanmält att hon blev utsatt för en våldtäkt när hon cyklade hem till Lund från Malmöfestivalen. Kvinnan cyklade på cykelvägen under en gångtunnel på, parallell med väg 130, när hon blev omkullkörd av en man i 40-50 års åldern.

Kvinnan uppger att hon ramlade och mannen drog då med henne en bit ifrån cykelbanan och slet av henne kläderna. Flera andra cyklister blev vittnen till händelsen och de har hörts av polisen.

Ytterligare ett våldtäktsförsök ska ha skett i Kungsparken i Malmö strax efter ett. Två män gav sig på en kvinna men blev avbrutna av förbipasserande och försvann.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".