Moderat politiker hoppade av i protest

Ett år efter valet 2006 har mer än 70 fullmäktigepolitiker runt om i Skåne lämnat sina platser. Men orsakerna till avhoppen skiljer sig åt.

För moderaten Göran Tillborg som lämnade sin plats i Burlövs kommunfullmäktige var det en protest mot det egna partiets samarbete med socialdemokraterna.

– Det var viktigt för mig att markera att jag inte aktivt ville vara med och rösta fram mina partimotståndare i Burlövs kommun. Jag tror att vi hade kunnat möjligt att belägga några av ordförandeposterna, säger Göran Tillborg.

Efter nästan 25 år hade Göran Tillborg bestämt sig för att lämna kommunalpolitiken. Kohandeln med socialdemokraterna blev för mycket och Göran Tillborg valde att hoppa av i protest.

Göran Tillborg var det tredje mest kryssade namnet bland Burlövsmoderaterna men han känner ändå inte att han har svikit sina väljare genom att hoppa av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista