Stormskadade båtar i Bjärred. Foto: Jan Wieslander

Båtar förstördes av den kraftiga vinden

Ett tiotal fritidsbåtar i Bjärred skadades av den kraftiga vinden i lördags. Även bryggan som tillhör Bjärreds båtklubb skadades.

– Titta på den plåtbåten, den ser ut som en konservburk. Det är hemskt, den motorn var ny för i våras, 125 000. Skrot, det är bara att stoppa den i en säck, säger Per Larsson, bryggfogde i båtklubben.

Skadorna är stora efter den kraftiga blåsten i lördags. Sex fritidsbåtar räknas som totalförstörda medan lika många till har fått olika former av skador. Dessutom har den 240 meter långa bryggan från 1936 skadats.

Det var en ovanlig kombination av mycket högt vattenstånd och kraftiga nordvästliga vindar på upp till 24 m/s som orsakade förödelsen. Totalt handlar det om skador för flera miljoner säger Per Larsson i båtklubben.

– Tre till fyra miljoner har gått till spillo. Båtar, motorer, skador på bryggan plus allt annat elände som personliga tragedier och allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista