Vågbrytare skulle ha räddat båtar och brygga

Helgens stormskador på fritidsbåtar och en brygga i Bjärred hade troligen kunnat undvikas om det hade funnits en vågbrytare. Det tror man på båtklubben, som tidigare har sökt om bidrag till en vågbrytare från kommunen, men fått avslag.

– Kan vi få en vägbrytare så ’är alla problem lösta, säger Per Larsson, båtfogde på båtklubben.

Förra gången som båtklubben ville ha ett ekonomiskt bidrag från Lomma kommun till en vågbrytare blev det alltså avslag. Då med motiveringen att bryggan inte hade något allmänintresse.

Men Lomma kommuns moderata kommunalråd Thomas Håkansson säger att han gärna vill ha bryggan kvar och utesluter inte en lösning.

- Grundinställningen är positiv. Vad tekniska nämnden har tagit ställning till är ett ekonomiskt bidrag till deras brygga på Lomma kommuns skattebetalares bekostnad. Om de, i huvudsak på egen bekostnad, vill ha en vågbrytare, så ska miljö- och byggnadsnämnden pröva detta, säger Thomas Håkansson (m), kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista