Dålig ventilation och avloppslukt

Nu ska lokalerna på Pilängsskolan i Lomma där både elever och lärare besväras av den dåliga miljön åtgärdas. Problemen finns i sex klassrum i en av de äldsta delarna av skolan.

Fler små raster och öppna fönster i stort sett året om har hittills varit lösningen när det gäller den dåliga luften i den här delen av skolan som saknar det ventilationssystem som finns i de nyare delarna av skolan.

Efter en anmälan från en av eleverna som lider av astma har nu en grundlig undersökning genomförts av ett byggnadsföretag. Läckage av avloppsledningar i krypgrunden, rötskadade fönster och undermålig tätning var något av det som upptäcktes men något mögelangrepp kunde inte konstateras.

- Just mögel är det som kan sätta stopp för verksamheten, men nu ska vi hitta lösningar för att få bra ventilation i alla lokaler, säger rektor Stefan Rönneke.

På måndag ska föräldrar och elever få besked om vad som kommer att göras för att miljön ska bli bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista