Besparingar inte klara i Lund

Det är inte klart var det ska sparas inom kultur- och fritidsnämnden i Lund. Efter ett fem timmar långt möte på onsdagen kom man fram till att frågan om besparingarna, som bland annat rör fritidsgårdarna i Lund, måste utredas ytterliggare.

– Det är en komplicerad historia det här. Ekonomi är ansträngd för alla inom förvaltningen och då måste vi hitta långsiktiga lösningar, som ger effekt ganska snabbt, säger Gösta John Bredberg (fp), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Lund.

Det är omkring fem miljoner kronor som måste sparas inom kultur- och fritidsnämndens verksamhet. Men varifrån pengarna ska tas har man alltså inte bestämt ännu. Ärendet ska nu beredas vidare och alla partier ska få ge sina synpunkter på besparingarna. Först om en månad kan någon form av besked komma.

Enligt Gösta John Bredberg är det också för tidigt att säga inom vilka verksamhetsområden som det kommer att sparas mest. Men fritidsgårdarna i Lund ska inte vara extra oroliga.

– De ska inte vara oroliga, vi inriktar inte in oss på fritidsgårdarna speciellt. Men de får ju ta sin del av det hela, det är helt klart, säger Gösta John Bredberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista