Inget sim-SM i Malmö nästa år

Det blir inget sim-SM i Malmö nästa vinter. Svenska simförbundet inte tycker att Lindängsbadet duger som tävlingsarena. Malmö tilldelades inne-SM innan problemen på Aq-va-kul uppdagades och när badet stängdes föreslog Malmö Kappsimningsklubb Lindängsbadet som ersättningsarena.

Men det här har Svenska simförbundet sagt nej till och det kommer att stå Malmö Kappsimningsklubb dyrt.

– Vi tjänar ju pengar på att ha ett SM och sen kostar det ju att åka iväg, uppåt en 300 000 kronor. Så det är klart att det här blir ett ekonomiskt avbräck för oss, säger Malmö Kappsimningsklubbs ordförande Paul Alfons.

Inne-SM i Malmö skulle ha ägt rum i slutet av november nästa år. Men så blir det alltså inte. Svenska simförbundet tycker inte Lindängsbadet duger som tävlingsarena. Även om Malmö Kappsimningsklubb inte förutsatte ett inne-SM på ett idag inte färdigbyggt Lindängsbadet så hade man i alla fall hoppats på ett. Enligt Paul Alfons ser nu framtiden för tävlingar i simsport i Malmö rätt mörk ut.

– Vi måste ju ha en fungerande arena, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista