Inget SM i simning till Malmö

Det blir inget sim SM i Malmö nästa vinter. När problemen med Aq-va-kul blev kända föreslog Malmö kappsimningsklubb att tävlingarna istället skulle flyttas till Lindängsbadet. Men Svenska simförbundet tycker inte att Lindängsbadet lever upp till kraven på en tävlingsarena. Det är ett hårt slag för Malmö kappsimningsklubb.

- Det är ett ekonomiskt avbräck för oss. Vi skulle tjäna på att arrangera SM. Nu får vi åka iväg istället, vilket kostar pengar, säger Paul Alfons, ordförande i Malmö kappsimningsklubb.

Det är inte klart vem som kommer att arrangera sim SM istället för Malmö.

Inne-SM i Malmö skulle ha ägt rum i slutet av november nästa år. Men så blir det alltså inte. Svenska simförbundet tycker inte Lindängsbadet duger som tävlingsarena. Och även om Malmö kappsimningsklubb inte förutsatte ett inne SM på ett idag inte färdigbyggt Lindängsbadet, så hade man i alla fall hoppats på ett. Enligt Paul Alfons ser nu framtiden för tävlingar i simsport i Malmö ganska mörk ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista