Politiker undersöker vårdcentraler

Politiker från Region Skåne besöker just nu vårdcentraler runt om i sydvästra Skåne. Syftet är att träffa medborgare och samla in åsikter om vårdcentralernas verksamhet. Samtidigt klarar en stor andel av vårdcentralerna i Skåne inte av att leva upp till vårdgarantin.

- Om vi har utställt en garanti så är den inte värd namnet om vi inte klarar att uppfylla den. Nu ska vi rapportera till regionfullmäktige ett resultat i oktober eller november, säger moderaten Carl Johan Sonesson som tillsammans med kollegor besökte Staffanstorps vårdcentral.

Men exakt vad studien ska leda till är inte helt glasklart. Men medborgarnas åsikter ska i alla fall nå styrande politiker.

- Det finns både folk som är missnöjda och de som är nöjda, säger folkpartisten Iva Parizkova Ryggeståhl fick både ris och ros.

Men Hjördis Nilsson, som besökte vårdcentralen i Staffanstorp var i alla fall nöjd med personalen, mindre nöjd var hon med telefonservicen.

- Telefonen fungerade inte idag, så jaha har varit inne nu och fått en tid, säger Hjördis Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista