Fler husägare drabbade av fuktskador

Nu visar det sig att också nybyggena på Mellanvången i Löddeköpinge har skadades av det kraftiga sommarregnet. Hela trettio av ett åttiotal hus på Mellanvången i Löddeköpinge fick fuktskador i somras.

Tidigare har vi berättat om fuktskador i många nybyggda villor på Annehem i Lund. Men skyfallet mellan den 5 och 6 juli dränkte också de nybyggda villorna på Mellanvången i Löddeköpinge.

Oklart hur läckor uppstått
Idag är de flesta villorna genomgångna och reparerade. Men man fick mäta fukt i alla, riva ut parketten ur flera villor och torka ur samtliga med byggtorkar. Det skapade förstås elände för nybyggarna, men de har fått en viss kompensation berättar Skanska Nya Hems affärschef Thomas Heinegård.

Ännu är det långtifrån klart hur läckorna kunde uppstå. Husen är inte byggda på samma sätt som de många hus som drabbades i Lund. I Skanskas hus har man använt tvåskikts isolering som har dränerats med luftspalt. Det är vid foten av fasadtegelväggarna som läckorna har konstaterats.

Högskolan utreder läckan
Skanska har engagerat Lund Tekniska Högskola för att reda ut hur läckaget har gått till för att få en objektiv bedömning och resultatet dröjer några veckor.

När man väl vet orsaken ska Skanska se till att husen i framtiden klarar störtregn på ett bättre sätt säger Thomas Heinegård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista