Polisen söker fler vittnen till explosion

Polisen söker nu vittnen som observerat en ljus bil i samband med explosionen vid Spelbutiken spel och tobaksmagasinet i Perstorp på söndagskvällen.

Polisens bombgrupp har undersökt platsen under morgon och förmiddag och polisen har också knackat dörr i grannskapet.

– Man har sett en ljus bil lämna platsen, det kan ha varit en Volvo S-80, säger Ingvar Widell, informationsansvarig poliskommissarie i Kristianstad.

Nu söker polisen ytterligare iakttagelser från allmänheten.

Det var vid elvatiden på tisdagskvällen som en kraftig smäll hördes i Perstorp.  Explosionen hördes flera kilometer från platsen. Ingen person kom till skada och enligt ägaren till butiken har det inte heller förekommit någon hotbild mot spelbutiken sedan tidigare.

Ägaren till Spelbutiken spel och tobaksmagasinet i Perstorp har under dagen städat i butiken efter förödelsen från explosionen. Han är väldigt besviken.

– Vad ska jag säga? Vart är vi på väg? Jag vet inte vad jag ska säga. Nu ska jag städa och sedan ska jag öppna. Jag måste tjäna ihop till självrisken, säger butiksägaren som inte vill uppge sitt namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista