20 beachhandbollslag inte välkomna till Åhus

Arrangörerna bakom Åhus beachhandboll stoppar 20 lag från att komma till evenemanget nästa år. Anledningen är att de känner till att vissa personer i lagen misskötte sig under handbollsveckan i somras.

– En del ifrågasätter det. Det kommer att ta ett par år, men sedan kommer inga lag att våga åka till Åhus och missköta sig, säger Mats Jönsson, vd för Åhus beachhandbollfestival AB.   

Flera Åhusbor upplevde stora problem med fylleri och allmänt stök i samband med beachhandbollveckan i somras. Därför jobbar nu arrangörerna på att stärka säkerheten på festivalområdet och på sina boendeanläggningar. Alla lag ska skriva på ett avtal där det framgår att om de missköter sig så blir de avhysta från sitt logi och omedelbart diskvalificerade i tävlingen.

Mats Jönsson hoppas även kunna erbjuda busskjuts till deltagare och besökare för att undvika att de vandrar genom villakvarter på kvällen och natten och stör de boende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista