Nya planer för Ångfärjestationen

Nu vill även moderaterna göra om området Ångfärjan i Helsingborg. Fyra år efter att socialdemokraterna fick hård kritik för sina planer på att riva delar av Ångfärjestationen.

Nästa lördag bjuder stadsbyggnadskontoret in helsingborgarna för att diskutera hur området mellan Hamntorget och Dunkers ska se ut.

– Vi tror att det kan leda till att vi får ett brett beslutsunderlag från helsingborgarna och en god kunskap om hur de ser på denna tomt, säger moderaten Joakim Andersson, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Området kring den gamla Ångfärjestationen i Helsingborg har varit omdebatterat i flera år. För fyra år sedan sa de då styrande socialdemokraterna, att Ångfärjestationen skulle rivas. Det har även varit tal om att det skulle byggas ett stort konferenscenter på platsen och att kanske flytta stationen till Fredriksdal.

Något ska i alla fall göras med platsen, det verkar politikerna tycka oavsett om dom är röda eller blå. Men moderaten Joakim Andersson säger att deras planer skiljer sig från socialdemokraternas.

– Vi kommer inte med något färdigt förslag som socialdemokraterna gjorde. Jag tror att många helsingborgare faktiskt har funderingar på vad man kan göra med den här tomten och att det är en ganska utbredd tanke att man inte vill ha parkering på hela området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista