Möllan får orientalisk basar

En saluhall i orientalisk stil det är målsättningen när en basar öppnar i närheten av Möllevångstorget nästa höst. Gamla gallerian Leonardo ska bli en blandning av mångkultur och rättvisemärkta varor.

– Det är inspirerat av Istanbuls stora basar, i den bemärkelsen att allt samlas under ett tak. Känslan av myller av dofter, ljud och nationaliteter är en förebild, säger Clara Norell som är projektledare.

Grand Bazaar förväntas stå klart till hösten nästa år. I en närmare 8 000 kvadratmeter stor lokal ska man då ha hittat entreprenörer som vill satsa på det här konceptet. Idag finns, förutom ett mattorg med mat från olika länder, bara några få butiker och därför satsar man på att i redan i slutet av oktober öppna en tillfällig lokal där olika kulturella evenemang kommer att dyka upp. Förutom att butikerna och restaurangerna ska spegla den mångfald som finns runt Möllan så finns det andra viktiga kriterier för dem som vill vara med.

– Vi vill profilera oss som ett centrum utifrån fair trade, lokalproducerat och ekologiskt, där det går, säger Clara Norell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista