44-åring gripen efter skottlossning på Möllan

Undersökningen runt skottdramat i Malmö på onsdagskvällen fortsätter idag. Polisen är dock övertygad om att man gripit den man som sköt. Det var vid 20.30-tiden som skottdramat inträffade. En man kom fram till ett sällskap inne på en restaurang på Claesgatan och sköt en 34-årig man i huvudet.

Gärningsmannen lämnade sedan lugnt restaurangen och försvann via Möllevångstorget. Polisen fick snabbt larmet och tog upp jakten. Strax efter 22 kunde en 44-årig man gripas på Simrishamnsgatan.

Mannen anhölls i natt och polisen är övertygad om att det är rätt gärningsman. Däremot tror inte kommissarie Tommy Lindén på Länskriminalen att det är vad som brukar kallas ”en uppgörelse i den undre världen”.  Både 34- och 44-åringen är straffade sedan tidigare, men omständigheterna tyder enligt Lindén mer på privata misshälligheter.

Tillståndet för den skottskadade 34-åringen är fortfarande kritiskt. Han vårdas på neurokirurgen i Lund och det är osäkert om han kan opereras eftersom kulan trängt långt in huvudet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista