Ny stenkastning mot buss

Busschafförer i Helsingborg har fått nog. På torsdagskvällen utsattes återigen en buss för stenkastning. Stenen var nära att skada passagerare. Händer det här en gång till så får passagerare i Bjuv och Billesholm under kvällstid helt enkelt gå en extra kilometer eller två.

– Nu har det gått för långt. Vi måste skydda både förare och passagerare, säger busschauffören Lars-Göran Håkansson som är skyddsombud på Bergkvara buss.

Stenkastningen skedde vid niotiden när chauffören Lars E-son Lindgren var på Västergatan i centrala Billesholm på väg mot Bjuv. Den två decimeter stora stenen kastades mot bussen med en väldig kraft och krossade de dubbla sidorutorna.

Fyra tjejer satt en halv meter från fönstret som krossades. De fick glassplitter på sig, blev chockade men klarade sig utan fysiska skador. Lars E-son Lindgren säger att det hade fått förödande konsekvenser om stenen träffat någon av tjejerna. I kväll har han sin nästa körning och det känns olustigt att sätta sig bakom ratten.

Skyddsombudet Lars-Göran Håkansson säger att man haft problem med stenkastning i ungefär själv två år. Själv har han utsatts två gånger i år när han kört buss i Bjuv. Men det är första gången har själv blivit utsatt för stenkastning två gånger i år. Då har det hänt i Bjuv och det är första gången något liknande händer i Billesholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista