Snart säljs hyreslägenheter i Helsingborg

Den omdiskuterade beslutet att sälja ut kommunala hyresrätter i Helsingborg har tagit ett steg framåt. Snart kan Helsingborgshem ge boende på Dalhem information om vad priset för en lägenhet kommer att kosta.

– Många är intresserade av att veta priset. Därutöver kommer man att hålla möten i två av kvarteren. Det finns folk som tagit initiativ, men det betyder ju inte att de köper, säger Petter Swanborg på Helsingborgshem som leder arbetet utförsäljningen.

Elva kvarter och totalt 1 400 lägenheter på Dalhem är aktuella för en eventuell utförsäljning. Från vilket av kvarteren som intresseanmälan kommit in från vill Petter Swanborg inte svara på i dagsläget, men han säger att det handlar om ett av de mindre kvarteren.

Ett stort frågetecknen är vad en lägenhet i Dalhem kommer att kosta. I och med anmälan börjar Helsingborgshem redan idag med att arbeta fram en prisbild för det aktuella kvarteret. 

Den eventuella utförsäljningen av Dalhem har blivit möjligt tack vare ett beslut från den borgerliga majoriteten som styr Helsingborg. Beslutet har varit omtvistat och intresset bland de boende har beskrivits som svalt.

Men den bilden håller inte Petter Swanborg riktigt med om. I september har informationsmöte hållits för de boende på Dalhem. Mellan 300 till 500 personer har kommit till mötena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista