Fler vittnen söks efter perstorpsexplosion

Polisen saknar fortfarande flera vittnesmål till den explosion som inträffade vid en spelbutik i Perstorp i söndags. Vad som orsakade smällen är oklart och polisen efterlyser nu fler vittnen. Polisen vet att flera personer har varit i rörelse kring brottsplatsen.

De söker nu särskilt kontakt med tre personer som tankat på Statoilmacken i Perstorp vid tiden för explosionen.

På grund av utredningstekniska skäl kan Ingvar Widell som informationsansvarig vid polisen i nordöstra Skåne inte uttala sig om vilken typ av sprängladdning det rör sig om. Inte heller om explosionen inträffade i eller utanför butiken.

Det var vid elvatiden i söndagskväll som det smällde vid Spel och tobaksmagasinet. Smällen hördes flera kilometer från butiken och många personer samlades på brottsplatsen. Ingen människa skadades, men flera fönsterrutor krossades.

På tisdagen satte polisen in mer folk i utredningen och enligt Ingvar Widell har det genom dörrknackning kommit fram flera intressanta vittnesmål. Bland annat tror man att gärningsmännen lämnat platsen i en ljus bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista