Blockaden mot Videomix trappas upp

Fackförbundet Handels trappar på fredagen upp konflikten med videobutikskedjan Videomix syd. Handels begärde då sympatiåtgärder från Transportarbetarförbundet som i sin tur kommer att varsla det åkeri som kör ut leveranser från Videomix centrallager om blockad.

– Det är ett svar på att Videomix syd AB har deklarerat att de söker andra lösningar på den blockad vi begärt från Axfood. Vi måste se till att stoppa leverans av godis till butikerna, säger Lars-Anders Häggström är förbundsordförande för Handels.

Bakgrunden till konflikten är att Videomix syd inte vill teckna kollektivavtal för sina cirka 250 anställda. Transport kommer att varsla om blockad mot åkeriet som sköter alla leveranser åt Videomixkedjan. Varslet träder i kraft om två veckor.

– Det finns ingen lag som säger att man måste teckna kollektivavtal. Det är upp till var och en att jobba på sitt sätt, säger Videomix syds ägare Kent Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista