Fukt i bostäder i Helsingborg

Återigen har fuktproblem i nybyggda bostäder i Skåne uppdagats. Den här gången gäller det HSB:s bostadsrätter i Norra hamnen i Helsingborg. Vatten tränger in genom fönster och balkongdörrar när det regnar häftigt. De boende kräver nu att HSB åtgärdar problemen.

– Vi har haft problem sen inflyttningen 1999 med att vatten tränger in. Det förstör väggar och parkettgolv, säger Ingemar Brattlöf, ordförande i bostadsrättsföreningen Treudden.

Mest problem har de haft med de lägenheter som ligger närmast havet. Vid blåst och regn läcker vatten in och förstör bostäderna invändigt. Totalt har 40 av 85 lägenheter drabbats av problem och att åtgärda dem kommer att bli dyrt. HSB, som haft totalentreprenaden på lägenheterna, vill inte betala hela ombyggnaden.

– HSB har lämnat över ärendet till en advokat för att utreda ansvarsfrågan. Men vi anser att vi som förening inte har någon anledning att bekosta det här, säger Ingemar Brattlöf.

HSB vill att föreningen ska stå för en fjärdedel av kostnaden att återställa lägenheterna.

– Vi kommer att gå vidare med det här med vår advokat. Förmodligen kommer det att sluta i rätten, säger Ingemar Brattlöf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista