Bara mobilen fungerar i Bara

Sedan i torsdags har det varit stora problem med telefonin och internettrafiken i Bara utanför Malmö. Problemen som beror på en avgrävd kabel är omfattande och tidigast på måndag tror Telia att de kan vara lösta.

Artur Björk bor i Bara och han kan varken surfa på nätet eller ringa med sin fasta telefon. De senaste dagarna har han istället fått använda sin mobiltelefon.

– Jag har en telefon men den fungerar inte och så har det varit sen i torsdagseftermiddag. Jag upptäckte det först när min granne kom in och frågade om jag hade telefon. Vi konstaterade att det inte fungerade, varken hans eller min telefon, säger Artur Björk i Bara.

Kräver omfattande arbete
Någon information om problemen har inte nått Artur Björk. Men Telia har information, även om driftstörningen inte finns registrerad på deras hemsida.

– Vi har en avgrävd kabel och de som är drabbade är helt enkelt utan fast telefoni. Det är en ganska stor kabel så det tar tid att laga den. Någon gång i början av nästa vecka, måndag eller tisdag, ska den här kabeln vara färdigskarvad, säger Masoud Tondkar, nationell driftsledare på Telia.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista