Hörby kommun testkör åt Microsoft

Hörby kommun har blivit utvalt av Microsoft att testa deras senaste datasystem. Den skånska kommunen är den enda offentliga inrättningen i världen som är med och testar det här systemet.

- Det innebär att vi kör nästa generations servicesystem skarpt på en del av våra servrar. Det törs vi eftersom vi har ständig kontakt med Microsoft i USA. De ger support när vi behöver och slussar oss igenom uppdateringar, säger Anders Wahlberg, IT-chef i Hörby kommun.

Hörby kommun har alltid varit bra på teknik. Dom var bland dom första kommunerna i Sverige med att använda sig av Windows 2000 och var även snabba med att införa Ip-telefoni. Det här tror Anders Wahlberg kan ha bidragit till att just Hörby blev utvalda av Microsoft.

Samarbetet med Microsoft kommer att fortsätta.

- Tittar vi framåt så har vi gått in i nya utvecklingsprojekt. Branschen talar mycket om virtualisering. Microsoft har egna produkter som använder sig av virtualiserade servrar. Det projektet går igång i full skala nästa år, säger Anders Wahlberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista