Fiskar äter upp psoriasisutslag

Psoriasissjuka kan få hjälp av sugfiskar på en ny klinik i Hässleholm. Den sjuke får bada med fiskarna som äter upp utslagen. Kliniken i Hässleholm har bara funnits i en månad, men de har redan haft en hel del kunder. Många kommer dit som en sista utväg, efter att ha provat en massa andra behandlingar.

– De nipprar på de fläckarna som man har och äter bort de små skalen. De har ett enzym i munnen som gör att psoriasisen försvinner utifrån. Det känns nästan som en liten kattunge när de äter, säger Michael Sachsen som driver kliniken.

Michael Sachse påstår också att han, till skillnad från den vanliga sjukvården, kan bota själva psoriasisen och inte bara symptomen. Det gör han med hjälp av kosttillskott, som till exempel olika fiskoljor. Från början krävs runt åtta omgångar i det stora gråa badkaret, som innehåller ungefär 300 små sugfiskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista