Snart nyöppnas Spegeln i Malmö

Den 9 november ska biografen Spegeln att öppna igen. Enligt Folkets hus och parker, som tagit över driften av biografen, ska Spegeln inte förändras särskilt mycket.

– Det känns alldeles utmärkt. Nu ska vi se till att det blir bra ljud, filmdukar och så vidare, säger Gunno Sandahl är kulturchef på Folkets hus och parker.

Nu ska Spgeln bli en digital biograf. Det innebär att man kan göra en rad andra saker än att bara visa traditionell film. Bland annat ska det visas opera från Metropolitan och anordnas författarträffar. Festivaler, skolbio och gallerier är andra planer inför hösten, men största fokus ska ju ändå ligga på film.

– Kvalitetsfilmen kommer att vara i fokus även i fortsättningen. Det behövs en biograf med ett annat fokus i Malmö, säger filmsättaren Mattias Holtz.

På premiären är det än så länge bestämt att filmfestivalfavoriten ”Så firade vi jordens undergång” och den politiska dramathrillern ”Michael Clayton” ska visas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".