Trelleborg stoppar byggplaner

I somras talade Trelleborgs kommun om att bygga villaområden för att locka nya invånare – nu stoppar kommunstyrelsen planerna på att bygga drygt 200 villor i Västervång.

– Det finns ju många utbyggnadsplaner i Trelleborg så vårt sätt att se det är att man kanske ska lägga större fokus på andra områden än de som har världens absolut bästa jord, säger kommunstyrelseledamoten och centerpartisten Patrik Holmberg.

Det är alltså åkermarken som den borgerliga majoriteten nu vill skydda när man stoppar planerna på en utbyggnad i Västervång.

I somras under utställningen Bo07 presenterades Västervång som ett av tre områden där det skulle byggas nya bostäder i Trelleborg. Men nu vill kommunstyrelsen bara bygga ett 30-tal hus där. Patrik Holmberg tror ändå att man ska kunna locka till sig nya invånare men till andra områden.

– Vi har ju Stavstensudde som man kanske kan lägga ett starkare fokus på men stadsbyggnadskontoret kan också titta på Beddingestrand och andra områden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".