Jättearena på gång i Kristianstad

Allt talar för att Kristianstads politiker ger det kommunala bostadsbolaget ABK i uppdrag att bygga en ny arena på söder i Kristianstad. Arenaprojektet beräknas kosta drygt 300 miljoner kronor och är Kristianstads största investering i modern tid.

Men tillförordnade kommunchefen Ingvar Lövkvist tycker inte det är något kontroversiellt att låta skattepengar gå till ett så stort projekt.

– Skall en så här arena byggas i Kristianstad så är det bara kommunen som kan göra det. Sedan hoppas vi kunna fylla arenan med aktiviteter som ger intäkter, säger Ingvar Lövkvist.

2011 vill Skåne arrangera VM i handboll. Och för att en del matcher ska kunna spelas i Kristianstad måste den nya arenan stå klar på sensommaren 2010. I den arena som ska byggas ska det inte bara vara idrott utan även konserter och andra evenemang som kan tänkas locka en publik.

Men det är inte bara en arena som planeras utan en omgjord stadsdel med nya parkeringsplatser och omdragna vägar. Det handlar om att sätta Kristianstad på kartan och konkurrera med sydvästra Skåne där utvecklingen går oerhört fort just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".